Hakusanaoptimointi asiakashankinta edullisimmillaan
Google
kello: 23:59, pvm: 29.5.2024 Yhteystiedot, yhteydenotto ja palaute Riihimäen paikallishakemisto

Useat internetsivujen suunnittelijat ja koodaajat kertovat osaavansa määritellä sivujen hakusanat ja ilmoittaa sivut hakukoneille. Jos joku vielä vuonna 2003 luulee että tuo auttaa olennaisesti, älä päästä häntä tekemään sitä!

Pääsivu
Web design suunnittelu
Jos web-sivujesi tarkoitus on asiakashankinta, tulee näiden ohjeiden noudattamatta jättäminen kalliiksi.
Sivut hakukoneeseen
Tämä tuo sivuillesi kävijöitä, jotka ovat kiinnostuneita *täsmälleen* siitä mitä tarjoat.
Mainonta ja markkinointi internetissä
Internetin hakukoneissa näkyminen on edullisinta mainontaa ja markkinointia.
Varo ammattitaidottomia
Asiakas maksoi paremmasta hakukonenäkyvyydestä mutta hänen sivunsa poistettiin hakukoneesta kokonaan ...
Asiakas maksoi internetsivujensa kävijöistä, mutta ne ohjattiin hänen kilpailijalleen ...
Hakusanaoptimointi
Hakukoneopas
Hakukonemarkkinointi
Internetsuunnittelu
Parhaat hakukoneet
Yhteydenotto ja palaute


Internetsivujen suunnittelu ja markkinointi
"Netti markkinointi" -virheet
Nettimarkkinointi ja Web virheet


Hakusanaoptimointi

HakusanaoptimointiAsiakashankinta edullisimmillaan

Yhdysvalloissa Georgian osavaltion teknillinen korkeakoulu suoritti tutkimuksen siitä, miten ihmiset löytävät kaipaamansa Internet-sivut.

• 85% internetsivulle tulevista valikoituneista(*) kävijöistä tulee hakukoneiden kautta. Jopa 75% näistä hakukoneiden käyttäjistä ei katso hakutuloksia ensimmäistä tulossivua (10 ensimmäistä hakutulosta) pidemmälle. (Lähde: Georgia Institute of Technology)

(*) valikoituneista: Tarkoitetaan kävijöitä jotka tulevat sivulle tarkoituksella, eli esim. etsivät sillä hetkellä sivun aiheeseen liittyvää tietoa. Internetsivuilla käy paljon "huvin vuoksi" tai "arvostelemismielessä" liikkuvia vierailijoita - näitä ei laskettu mukaan, koska ne eivät ole sivun omistajalle tärkeitä.

• 57% internetin käyttäjistä tekevät hakuja joka päivä. 46% kyseisistä hauista koskee tuotteiden tai palvelujen tietoja. Kun otetaan kaikki internetliikenne huomioon, löytävät ihmiset keskimäärin 46% internetsivustoista hakukoneiden kautta.(Lähde: SRI)

Tämä pätee myös Suomeen.

Me olemme suorittaneet vuosien varrella useita kenttätestejä asiakkaidemme kanssa, ja tulokset ovat poikkeuksetta vahvistaneet hakukoneiden suuren merkityksen.

Eräskin asiakkaamme mainosti Internet-osoitettaan (tyyppiä: www.firma.fi) sivujen julkaisun jälkeen viikoittain lehtimainoksilla, käytti sitä käyntikorteissaan ja kirjepapereissaan, jne.

Hakukoneiden kautta tulevat kävijämäärät eivät välttämättä muodosta enemmistöä, jos yritys mainostaa nettiosoitettaan runsaasti tiedotusvälineissä. Hakukoneiden kautta tulevat kävijät ovat kuitenkin kaikkein potentiaalisimpia asiakkaita, sillä he ovat todella etsineet hakukoneista jotain määrättyä asiaa kirjoittamalla hakukoneen hakukenttään erityisesti valitsemiaan hakusanoja.

Mikäli löydetty sivusto vastaa sitä mitä hakija on etsinyt, kokee hän löytäneensä ratkaisun itse etsimällä, mikä vahvistaa hänen onnistumisentunnettaan. 95% hakukoneiden käyttäjistä ei yleensä katso ensimmäisen tulossivun, eli ensimmäisen 10 hakutuloksen jälkeen tulevia tuloksia. Tästä syystä hyvä sijoittuminen hakukoneissa on erityisen tärkeää.

Vaikka hakukoneiden kautta tulevat kävijät eivät olisi enemmistö kaikista kävijöistä, ovat he usein tärkeimpiä. Hakukoneiden kautta tulleet kävijät jättävät suhteessa kaksi kertaa enemmän yhteydenottoja kuin "muilla tavoilla" sivuille eksyneet.

Tämä on toisaalta hyvin luonnollista, sillä helpompaan osoitteeseen eksyy helpommin satunnaisia ohikulkijoita, mutta hakukoneen kautta tulevat ne, jotka nimenomaan etsivät yrityksen tuotteita. Hehän tulevat sinne syötettyään tuotteen nimen hakukoneeseen.

Mistä sitten johtui, ettei normaali mainonta toiminut sivujen kävijämäärän lisäämisessä? Mikseivät viikoittaiset lehtimainokset tuoneet enempää kävijöitä? Osaltaan tämä johtuu siitä, että vaikka joku näkeekin Internet-osoitteen lehdessä, ei hänellä enää välttämättä ole lehteä kädessään enää siinä vaiheessa, kun hän pääsee tietokoneen ääreen. Yrityksen nimi saattaa olla vielä mielessä ja mitenpä muutenkaan hän sitä yrittäisi löytää, kuin syöttämällä yrityksen nimen hakukoneeseen.

Osa kokemattomammista Internetin käyttäjistä ei edes tiedä, että osoitteen voi suoraan syöttää selaimen ruutuun, vaan he käyttävät hakukonetta silloinkin, kun heillä olisi käytössä oikea osoite. Sitten on tietysti myös hakijoita, jotka eivät Internetin ääreen päästessään enää muista edes firman nimeä. Samoin on niitä, jotka eivät ole edes lukenut koko mainosta, vaan käyttävät Internetiä löytääkseen haluamansa tuotteen. Molemmat näistä avaavat hakukoneen ja syöttävät sinne hakemansa tuotteen nimen.

Ja näihin kahteen ryhmään kuuluvat todelliset asiakkaat, he haluavat myymääsi tuotetta, eivätkä vain tule "katselemaan näyteikkunoitasi" nähdäkseen mitä yrityksesi tekee.

Eli hakukoneet ovat siis elintärkeitä, kun halutaan kävijöitä Internet-sivuille ja ennen kaikkea kun halutaan sivuille potentiaalisia asiakkaita.

Miten sitten saat yrityksesi sivut näkymään hakukoneissa?

Jos valmistat vasaroita, ja teet asiasta kertovat Internet-sivut, hakukoneet löytävät ne ennen pitkää ja kun sivuilla on käytetty sanaa "vasara", ne myös indeksoivat sivut tuolla sanalla. Uusia sivuja syntyy tällä hetkellä monin verroin enemmän kuin niitä paljon puhuttuja sieniä sateella, käytännössä satoja tuhansia jollei jo miljoonia uusia sivuja päivässä.

Niinpä on pakko nopeuttaa sitä, että hakukone löytää sinun sivusi. Tämä tapahtuu ilmoittamalla itse hakukoneelle osoite, mistä se voi käydä lukemassa uudet sivut. Nyt hakukone käy indeksoimassa sivusi ja muutaman viikon sisällä se löytyy hakusanalla "vasara".

Ongelmana on vain, että esimerkiksi isosta hakukoneesta löytyy lähes 9000 sivua, joilla on käytetty sanaa "vasara". Niinpä potentiaalinen vasaranostaja jaksaa tutkia vain korkeintaan 20-30 ensimmäistä sivua. Hakukone kertoo sivuista niiden otsikon ja lyhyen yhteenvedon sivun sisällöstä, ja näiden perusteella hakija päättelee, minkä sivun tutkii tarkemmin. Todennäköisesti hän ei siis lue 30 sivua vaan vain nämä yhteenvedot ja lukee itse asiassa vain 2-3 sivua.

Näin ollen, jotta vasaranostaja tulisi sinun sivuillesi, sivujesi täytyy löytyä hakukoneesta ensimmäisten 30 joukosta, tai vielä mieluummin ensimmäisten 10 joukosta.

Miten tämä sitten tehdään? Se onkin jo suurempaa taidetta ja tiedettä. Hakukoneet järjestävät sivut hakusanojen mukaan erilaisten salaisten, jatkuvasti muuttuvien algoritmien mukaan. Algoritmien toiminta voidaan tietenkin selvittää riittävässä määrin kokeilemalla erilaisilla hakusanoilla ja sijoittamalla niitä erilaisia määriä erilaisiin paikkoihin sivuille ja seuraamalla sitten mitä tapahtuu. Mutta tässä olisi jollekin työntekijällesi tai ehkä useammallekin kokopäivätyö, joten ei maksane vaivaa...

Me tarjoamme nyt sinulle ratkaisun.

Me olemme tehneet puolestasi tätä tutkimustyötä muutamien vuosien ajan ja jatkamme sitä päivittäin. Hakukoneet kehittävät koko ajan algoritmejaan, joten niiden selvittäminen on loputon urakka. Nyt meillä on kuitenkin niin hyvä käsitys tärkeimpien hakukoneiden toiminnasta, että voimme tarjota hakukoneoptimointi -palvelua.

Tämä tarkoittaa sitä, että voit ilmoittaa meille haluamasi hakusanat, eli ne sanat, joilla potentiaaliset asiakkaasi todennäköisimmin etsivät sivujasi. Me optimoimme sivusi sitten niin, että ne tulevat 10 ensimmäisen sivun joukossa, kun hakukoneesta haetaan kyseisellä hakusanalla.

Me myös selvitämme puolestasi, mitä hakusanoja hakijat todella käytännössä käyttävät. Tulos ei aina ole se mitä on oletettu. Ihmisten hakukoneiden hakuruutuun syöttämät sanat ja sanonnat ovat usein yllättäviä.

Optimointiin on kolme eri ratkaisua:

1. Voimme suunnitella yrityksesi sivut kokonaan alusta lähtien ja optimoida ne halutuille hakusanoille. Tällä saadaan paras tulos aikaan.

2. Jos yritykselläsi on jo sivut, jotka vastaavat muuten hyvin niille asetettuja tavoitteita, voimme kehittää niitä. Sivujen luonne ja tyyli eivät muutu olennaisesti. Tekemiemme tärkeiden muutosten jälkeen ne löytyvät hyvin hakukoneista. Hakukoneoptimointi ei kahlitse sivujasi määrätyn tyylisiksi.

3. Tätä me emme käytä. Kolmas ratkaisu on optimointi ulkoisilla linkkisivuilla, jotka siirtävät kävijät automaattisesti omille sivuillesi. Emme suosittele tätä tapaa. Viimeaikoina hakukoneet ovat suhtautuneet erittäin negatiivisesti tähän ratkaisuun.

Kuten edellä kerrottiin, hakukoneiden algoritmit ovat salaisia ja toisaalta se miten ylös sinun sivusi on mahdollista saada hakukoneessa riippuu siitä, miten hyvin muut saman hakusanan sisältävät sivut on tehty. Joten emme pysty takaamaan, että saamme sivusi aivan jokaiselle hakusanalla jokaiseen hakukoneeseen 10 ensimmäisen joukkoon. Mutta todellisuudessa onnistumisprosenttimme on ollut yli 93%. Ja me laskutamme tietenkin vain onnistumisista.

Ota yhteyttä ja pyydä yksilöity tarjous ja voimme kertoa referensseistämme tarkemmin. Ennen optimoinnin aloittamista sovimme tarkan toteutustavan ja muut yksityiskohdat.

Hakusanaoptimointi asiakashankintaa edullisimmillaan on uutistoimisto.com asiakaspalvelun artikkeli. Jos haluat yrityksesi internetsivut löytymään alasi tärkeimpien hakusanojen kärkipäästä ota meihin yhteyttä

Lisätietoja antaa

Kovan työruuhkan vuoksi emme valitettavasti pysty ottamaan uusia toimeksiantoja.

LINKIT:

Internetmarkkinointi
PÄÄSIVU:
Internet markkinointi tuo uusia asiakkaita:

Asiakashankintaa edullisimmillaan: Internet markkinointi. Potentiaaliset asiakkaasi liikkuvat internetissä ja käyttävät ilmaisia hakukoneita. Miten saat tämän asiakasvirran omille internetsivuillesi.
--- Internetmarkkinointi, lue lisää...


Lisää kävijöitä sivuillesi

Jos myyt puunsuoja-aineita, sivusi pitäisi löytyä hakutulosten kärjestä sanoilla "puunsuoja", "puunsuojaus" ja tietenkin myös "homeongelma". Muutenhan välttelet asiakkaitasi!
--- lue lisää...

Markkinointi ja mainonta internetissä

Jos et itse tee jotain tehokasta sivujesi markkinoimiseksi, ei niille TULE vierailijoita. Ei nyt, eikä tulevaisuudessa. Tutkimukset ja käytäntö ovat osoittaneet, että hakukoneiden kautta tehty markkinointi on kustannustehokkainta.
--- lue lisää...

Hakusanaoptimointi - asiakashankinta edullisimmillaan

Yhdysvalloissa Georgian osavaltion teknillinen korkeakoulu suoritti tutkimuksen siitä, miten ihmiset löytävät kaipaamansa Internet-sivut. Tutkituista 86% löysi etsimänsä hakukoneiden avulla.
--- lue lisää...


Internetmarkkinointia väärin - jokaisella alalla on sudenkuopat.

Internetmarkkinointi tuottaa oikein tehtynä loistavia tuloksia - väärin tehtynä se ei toimi.
--- lue lisää...


Lyhyt hakukoneopas - miten käytän internetin hakukoneita

Hakukoneita on tuhansia ympäri maailmaa. Mutta käytännössä niistä kannattaa käyttää vain muutamia.
--- lue lisää...


Hakukoneoptimointi / hakukonemarkkinointi - uusia asiakkaita internetistä

Hakukoneoptimointi on tehokasta mutta uutta ja siksi se tehdään usein väärin ja hyöty menetetään.
--- Hakukoneoptimointi, lue lisää...


Webdesign eli internet suunnittelu

Internetsivujen suunnittelu yrityksille jotka haluavat että sivut tuottavat enemmän kuin aiheuttavat kuluja
--- lue lisää...


Parhaat internet hakukoneet - miten löydän tietoa internetistä

Mikä on paras ja laajin hakukone? Mitä kannattaa käyttää?
--- lue lisää...

Internetsivujen suunnittelu

Web design suunnittelu oikein

Web-sivujen on tuotava lisää asiakkaita tai tuettava muuten keskeisesti asiakashankinnassa ja markkinoinnissa. Jos web-sivujesi tarkoitus ei ole asiakashankinta tai sen tukeminen, ei tämä artikkeli ole sinua varten.
--- lue lisää...


Internetsivujen suunnittelu ja markkinointi

Mitä tulee huomioida, että nettisivut tukevat liiketoimintaa tehokkaasti -- eikä tule satsattua sellaiseen, mikä ei tuota muuta kuin toiveunissa.
--- lue lisää...


"Netti markkinointi" ja suunnitteluvirheet

Jopa menestyvät Internet-yritykset kärsivät näistä sudenkuopista. Se rajoittaa heidän kykyään saada enemmän vierailijoita sivuilleen, pitää heitä kiinnostuneina jatkossa ja saamalla tuloja Internetin avulla.
--- lue lisää...


Nettimarkkinointi ja sivujen virheet (jatkoa)

Nettimarkkinointi ja yleisimmät kävijöiden kohtaamat negatiivisuudet
--- lue lisää...


Asiakashankinta LINKIT:
Koulutusvinkkejä:
Huumoria päivän kevennykseksi: vitsitOhjelmapalveluja:
Polttari-ohjelma ammattitaidolla ja vuokrataan pelejä

Takaisin ylös

Copyright © Uutistoimisto.com 1999-2004. Viimeksi päivitetty 06.03.2004 klo 18.00