Internetsivujen markkinointi hakukoneissa. Sivut hakukoneeseen - lisää kävijöitä sivuillesi.
Google
kello: 09:46, pvm: 22.6.2024 Yhteystiedot, yhteydenotto ja palaute Riihimäen paikallishakemisto
Pääsivu
Web design suunnittelu
Jos web-sivujesi tarkoitus on asiakashankinta, tulee näiden ohjeiden noudattamatta jättäminen kalliiksi.
Sivut hakukoneeseen
Tämä tuo sivuillesi kävijöitä, jotka ovat kiinnostuneita *täsmälleen* siitä mitä tarjoat.
Mainonta ja markkinointi internetissä
Internetin hakukoneissa näkyminen on edullisinta mainontaa ja markkinointia.
Varo ammattitaidottomia
Asiakas maksoi paremmasta hakukonenäkyvyydestä mutta hänen sivunsa poistettiin hakukoneesta kokonaan ...
Asiakas maksoi internetsivujensa kävijöistä, mutta ne ohjattiin hänen kilpailijalleen ...
Hakusanaoptimointi
Hakukoneopas
Hakukonemarkkinointi
Internetsuunnittelu
Parhaat hakukoneet
Yhteydenotto ja palauteInternetsivujen markkinointi hakukoneissa

Sivut hakukoneeseen -> lisää kävijöitä sivuillesi

Miksi se tehdään? Miksi se toimii?

sivut hakukoneeseenLisää kävijöitä sivuillesi ei ole itsetarkoitus. Tarkoitus ei ole tuoda sivuillesi kävijöitä jotka *saattavat* olla kiinnostuneita tuotteistasi ja palveluistasi. Tarkoitus on tuoda sivuillesi kävijöitä, jotka ovat kiinnostuneita *täsmälleen* siitä mitä tarjoat. Huomaa paino sanalla "täsmälleen".

Jos teet internetsivut, saatko sinne kävijöitä? Se riippuu monesta asiasta. Löytävätkö potentiaaliset asiakkaasi sinun sivusi kun he etsivät tuotteita joita sinä tarjoat.? Jos internetsivuja ei ole suunniteltu hakukoneita silmälläpitäen vastaus on yleensä: "Asiakkaat eivät löydä sivujasi, jos etsivät alasi tuotteita ja palveluja". Kun internetsivusi 'optimoidaan' hakukoneille, voit saada kustannustehokkaasti uusia kävijöitä, jotka etsivät juuri sitä mitä sinä tarjoat, ja näin lisäät myyntiäsi.

Mikä sitten on hakukone?

Vastaamme kertomalla mitä hakukone tekee: Hakukoneet ovat tietokoneita joissa on tietokoneohjelma joka lukee internetissä olevien sivujen sisältöä tietokoneen muistiin. Kun joku kirjoittaa hakukoneen hakukenttään sanoja (=hakusanoja), pystyy hakukone etsimään omasta muististaan salamannopeasti internetsivuja, jotka vastaavat annettuja hakusanoja. Hakukoneiden muistissa on miljoonia internetsivuja ja oikeiden hakutulosten tarjoaminen ei ole helppo tehtävä.

Kun kirjoitat yhden sanan tai useamman hakusanan jonkun hakukoneen hakuruutuun, (kuten Google, Alta-Vista, MSN ...), hakukone vastaa tarjoamalla kaikki sivut, joista se löytää nuo sanat. Hakukone tarjoaa sivut paremmuusjärjestyksessä omien sääntöjensä perusteella. Hyvä hakukone tarjoaa erittäin osuvia tuloksia, jotka vastaavat sinun antamiasi hakusanoja niin että löydät nopeasti sen mitä etsit.

Mitä on hakukoneoptimointi? Miten se tuo lisää kävijöitä sivuillesi?

Hakukoneoptimointi (englanniksi Search Engine Optimization (lyhenne: SEO) on prosessi jossa parannetaan sivujen löytyvyyttä hakukoneista niin että ne löytyvät hakutulosten kärkipäästä kun etsitään tietoa niitä sivuja kuvaavilla hakusanoilla. Nämä ovat yleensä sivujen omistajan liiketoimintaa ja tuotteita kuvaavia avainsanoja. Tätä varten täytyy yleensä tutkia mitä hakusanoja potentiaaliset asiakkaat todella kirjoittavat hakukoneeseen kun etsivät ratkaisua ongelmiinsa. Ne voivat olla tuotenimiä, ongelmakuvauksia, ammattitermejä, slangisanoja ja sanontoja tai ongelmakentän asiayhteyteen liittyviä sanoja. Sen jälkeen suunnitellaan koko internetsivun rakenne ja sisältö tämän tiedon ympärille. Mitään yksittäistä temppua tai keinoa ei ole, vaikka jotkut niin luulevat.

Miksi tämä on tehokasta markkinointia?

Hakukoneoptimointi saa sivun sivusi, tuotteesi, palvelusi tai viestisi potentiaalisen asiakkaasi eteen juuri silloin kun hän sitä aktiivisesti internetistä etsii. Ajattele, että joku etsii sanoilla "timanttisormukset" ja sinun kultasepänliikkeesi löytyy tulosten kärjestä. Tuossa tilanteessa on varsin suuri todennäköisyys, että henkilö tulee juuri sinun internetsivullesi, ilman että maksat siitä yhtään rahaa tuossa vaiheessa. Jos sivusi tarjoavat oikeaa tuotetta oikeaan hintaan, on onnistuneen kaupan todennäköisyys suuri. Ota huomioon että tuhannet ihmiset etsivät "timanttisormuksia" jossain vaiheessa elämäänsä. Lisäksi tulevat kaikki muut haut jotka liittyvät kultasepänliikkeen tuotteisiin. Kun lasket kaiken tämän yhteen ymmärrät miksi hakukoneiden kautta tulee todella potentiaalista asiakaskuntaa, eikä vain "satunnaisia matkailijoita".

Minkä yritysten kannatta käyttää hakukoneoptimointia saadakseen lisää kävijöitä sivuilleen?

Hakukoneoptimointi on erittäin kustannustehokasta markkinointia mille tahansa yritykselle joka tarjoaa tuotteita tai palveluita, joista ihmiset ovat kiinnostuneita ja etsiä tietoa internetistä. Vaikka ihmiset ostaisivat vasta tultuaan liikkeeseen sisälle, etsivät he kuitenkin usein ensin tietoa internetistä.

Jos olet jo investoinut aikaa ja rahaa siihen että sinulla on internetsivut, kannattaa pitää huoli siitä että sivusi todella löytyvät silloin kun joku etsii siitä mitä tarjoat. Tämä viimeinen askel moninkertaistaa sivujesi hyödyn. Jos olet tyytyväinen kun internetsivusi löytyvät tulosten kärjestä kun joku kirjoittaa yrityksesi nimen Google -hakukoneeseen, olet aika vaatimaton tavoitteittesi suhteen. Entä kun joku kirjoittaa alaasi tai tuotettasi kuvaavan yleissanan - yllä kuvatussa esimerkissä "kultasepänliike", ovatko internetsivusi silloin tulosten kärjessä?

Kaikkein tärkeintä on ymmärtää, että uusi potentiaalinen asiakas ei yleensä kirjoita sinun yrityksesi nimeä tai tavaramerkkiä hakukoneeseen, vaan alaa tai ongelmaa kuvaavan yleissanan. Jos myyt puunsuoja-aineita, pitäisi sivusi löytyä hakutulosten kärjestä sanoilla "puunsuoja", "puunsuojaus" ja tietenkin myös "homeongelma". Muutenhan välttelet asiakkaitasi!

On elintärkeää tutkia mitä sanoja potentiaaliset asiakkaasi todella käyttävät, kun hakevat internetistä alaasi liittyviä tuotteita tai ratkaisuja. Sitten internetsivujasi on paranneltava niin, että ne löytyvät noilla tärkeimmillä hakusanoilla haettaessa ennen kilpailijoitasi, ellet halua lahjoittaa uusia asiakkaita heille. Tämä on sitä mitä hakukoneoptimoinnilla todella tarkoitetaan.

Mitä tuloksia voit odottaa hakukoneoptimoinnilta?

Saatko vain sivut hakukoneeseen, saatko lisää kävijöitä sivuillesi vai saatko lisää kauppoja?

Hakukoneoptimoitujen sivujen bisnes-potentiaalia on vaikea määritellä tarkasti, mutta seuraavassa on suuntaviivat.

  1. Jos sivusi eivät tarjoa tietoa tai ratkaisuja asiakkaan ongelmaa, voi olla etteivät uudet kävijät tuo liiketoiminnallista hyötyä. Samoin jos sivusi ovat epäselvät, hitaasti latautuvat tai täynnä teknistä kikkailua, voi olla että ostava asiakas miettii kaksi kertaa.
  2. Jos sivusi eivät löydy hakukoneesta etsittäessä alasi tuotteita tai edes yrityksesi nimellä, voi olla että asiakas epäröi. Monet haluavat tutkia rauhassa internetsivujasi ennen kuin päättävät ostaa jotain.
  3. Hakukoneoptimointiin keskittynyt asiantuntija voi tutkia paljonko eri hakusanoja käytetään todellisuudessa. Näin saat paremman tuntuman siihen, paljonko asiakaskontakteja voi tulla internetin kautta. Jos kukaan ei etsi sitä mitä sinä tarjoat, ei hakukoneoptimointi luonnollisesti voi tuoda laadukasta kävijäkuntaa sivuillesi.

Miten minun tulisi valita hakukoneasiantuntija?

Hakukoneoptimointi on varsin analyyttistä ja teknistä työtä. Tämä tarkoittaa sitä, että taiteellinen graafinen suunnittelija ei yleensä ole hyvä hakukoneoptimoija. Aivan kuten hyvä kuulantyöntäjä ei ole hyvä maratoonari, tai hyvä kiinteistönvälittäjä ei ole yleensä hyvä takkamuurari.

Kun neuvottelet hakukoneoptimoijan kanssa pyydä nähdä mitä sivuja hän on optimoinut ja miten ne löytyvät hakukoneista. Mieti ovatko hakusanat vaikeita. Kuka tahansa saa harvinaisilla hakusanoilla hyviä tuloksia. Mutta käyttävätkö potentiaaliset asiakkaat noita harvinaisia hakusanoja etsiessään ratkaisuja ongelmiinsa? Pyydä nähdä referenssejä joissa hyvin kilpailluilla hakusanoilla on saatu hyviä tuloksia aikaan. Harvinaisilla hakusanoilla harrastelijakin voi onnistua.

Haluatko näkyä hyvin internetin hakukoneissa?

Lisätietoja antaa

Kovan työruuhkan vuoksi emme valitettavasti pysty ottamaan uusia toimeksiantoja.


LINKIT:

Internetmarkkinointi
PÄÄSIVU:
Internet markkinointi tuo uusia asiakkaita:

Asiakashankintaa edullisimmillaan: Internet markkinointi. Potentiaaliset asiakkaasi liikkuvat internetissä ja käyttävät ilmaisia hakukoneita. Miten saat tämän asiakasvirran omille internetsivuillesi.
--- Internetmarkkinointi, lue lisää...


Lisää kävijöitä sivuillesi

Jos myyt puunsuoja-aineita, sivusi pitäisi löytyä hakutulosten kärjestä sanoilla "puunsuoja", "puunsuojaus" ja tietenkin myös "homeongelma". Muutenhan välttelet asiakkaitasi!
--- lue lisää...

Markkinointi ja mainonta internetissä

Jos et itse tee jotain tehokasta sivujesi markkinoimiseksi, ei niille TULE vierailijoita. Ei nyt, eikä tulevaisuudessa. Tutkimukset ja käytäntö ovat osoittaneet, että hakukoneiden kautta tehty markkinointi on kustannustehokkainta.
--- lue lisää...

Hakusanaoptimointi - asiakashankinta edullisimmillaan

Yhdysvalloissa Georgian osavaltion teknillinen korkeakoulu suoritti tutkimuksen siitä, miten ihmiset löytävät kaipaamansa Internet-sivut. Tutkituista 86% löysi etsimänsä hakukoneiden avulla.
--- lue lisää...


Internetmarkkinointia väärin - jokaisella alalla on sudenkuopat.

Internetmarkkinointi tuottaa oikein tehtynä loistavia tuloksia - väärin tehtynä se ei toimi.
--- lue lisää...


Lyhyt hakukoneopas - miten käytän internetin hakukoneita

Hakukoneita on tuhansia ympäri maailmaa. Mutta käytännössä niistä kannattaa käyttää vain muutamia.
--- lue lisää...


Hakukoneoptimointi / hakukonemarkkinointi - uusia asiakkaita internetistä

Hakukoneoptimointi on tehokasta mutta uutta ja siksi se tehdään usein väärin ja hyöty menetetään.
--- Hakukoneoptimointi, lue lisää...


Webdesign eli internet suunnittelu

Internetsivujen suunnittelu yrityksille jotka haluavat että sivut tuottavat enemmän kuin aiheuttavat kuluja
--- lue lisää...


Parhaat internet hakukoneet - miten löydän tietoa internetistä

Mikä on paras ja laajin hakukone? Mitä kannattaa käyttää?
--- lue lisää...

Internetsivujen suunnittelu

Web design suunnittelu oikein

Web-sivujen on tuotava lisää asiakkaita tai tuettava muuten keskeisesti asiakashankinnassa ja markkinoinnissa. Jos web-sivujesi tarkoitus ei ole asiakashankinta tai sen tukeminen, ei tämä artikkeli ole sinua varten.
--- lue lisää...


Internetsivujen suunnittelu ja markkinointi

Mitä tulee huomioida, että nettisivut tukevat liiketoimintaa tehokkaasti -- eikä tule satsattua sellaiseen, mikä ei tuota muuta kuin toiveunissa.
--- lue lisää...


"Netti markkinointi" ja suunnitteluvirheet

Jopa menestyvät Internet-yritykset kärsivät näistä sudenkuopista. Se rajoittaa heidän kykyään saada enemmän vierailijoita sivuilleen, pitää heitä kiinnostuneina jatkossa ja saamalla tuloja Internetin avulla.
--- lue lisää...


Nettimarkkinointi ja sivujen virheet (jatkoa)

Nettimarkkinointi ja yleisimmät kävijöiden kohtaamat negatiivisuudet
--- lue lisää...


Asiakashankinta LINKIT:
Koulutusvinkkejä:
Huumoria päivän kevennykseksi: vitsitOhjelmapalveluja:
Polttari-ohjelma ammattitaidolla ja vuokrataan pelejä

Takaisin ylös

Copyright © Uutistoimisto.com 1999-2004. Viimeksi päivitetty 06.03.2004 klo 18.00HTTP_USER_AGENT on
gethostbyaddr on ()
HTTP_COOKIE on
HTTP_REFERER on
PHP_SELF on