Nettimarkkinointi ja internetsivujen suunnittelu
Google
kello: 23:58, pvm: 29.5.2024 Yhteystiedot, yhteydenotto ja palaute Riihimäen paikallishakemisto
Pääsivu
Web design suunnittelu
Jos web-sivujesi tarkoitus on asiakashankinta, tulee näiden ohjeiden noudattamatta jättäminen kalliiksi.
Sivut hakukoneeseen
Tämä tuo sivuillesi kävijöitä, jotka ovat kiinnostuneita *täsmälleen* siitä mitä tarjoat.
Mainonta ja markkinointi internetissä
Internetin hakukoneissa näkyminen on edullisinta mainontaa ja markkinointia.
Varo ammattitaidottomia
Asiakas maksoi paremmasta hakukonenäkyvyydestä mutta hänen sivunsa poistettiin hakukoneesta kokonaan ...
Asiakas maksoi internetsivujensa kävijöistä, mutta ne ohjattiin hänen kilpailijalleen ...
Hakusanaoptimointi
Hakukoneopas
Hakukonemarkkinointi
Internetsuunnittelu
Parhaat hakukoneet
Yhteydenotto ja palaute


Internetsivujen suunnittelu ja markkinointi
"Netti markkinointi" -virheet
Nettimarkkinointi ja Web virheet


Kantapään kautta opittua (2):

Nettimarkkinointi näkökulmasta:

Kävijöiden kohtaamat negatiivisuudet Internetissä:

Nettimarkkinointi ei tarkoita kauniiden ja erikoisten sivujen tekemistä. Nettimarkkinointi tarkoitaa sellaisten asioiden esittämistä netissä, mistä potentiaaliset asiakkaat ovat kiinnostuneita. Suurin osa on kiinnostunut tiedosta, eli sinun on keskityttävä tiedon tarjoamiseen. Enemmän nettimarkkinointi-aiheesta internet-markkinointi sivultamme.

Epäjohdonmukaisuudet:

Internet sivujen suunnittelu, toteutus ja markkinointi, web design, kotisivut, Internet myynti, online,  Internet markkinointi, business-to-business, asiakashankintaVärit, kirjasimet ja liikkumistapa muuttuu sivuston sisällä, jättäen kävijän epävarmaksi, onko hän poistunut jo sivuilta, tai onko jokin mikä toimii väärin. Jos vierailija ei tiedä missä hän on sivustolla, haluaa hän yleensä pois. Kävijöillä tulisi olla nopea pääsy sivun eri alueille ilman vaikeaa etsimistä.

* Tyylivirhe

Konservatiivinen yritys valitsee tyylikseen tumman ja salaperäisen, jolloin sivustosta tulee alitajuisesti mieleen joko seksi tai treffit (K-18) sivusto. Linkin takana on tyylikäs, mutta rivohko sivusto. Linkin arvo on lähinnä osoittaa, miten värityksellä saadaan määrätty tunnelma aikaan.

* Tekninen virhe

Kun vierailija painaa linkkiä joka ei toimi, tai nappia josta tulee virheilmoitus, haluaa hän poistua sivuilta, koska epäilee tekikö jotain väärin tai menettää uskonsa siihen että löytää sivuilta mitä tuli etsimään.

* Luottamuksen puute

Jos pyydät kävijöiltä yhteystietoja, kerro mitä aiot tehdä niillä. Jos et edes lupaa olla jakamatta hänen tietojaan ulkopuolisille tai johonkin muuhun tarkoitukseen kuin siihen mitä vierailija pyysi, on huomattavasti epätodennäköisempää että hän jättää tietojaan. Kävijät odottavat löytävänsä yrityksesi nimen, osoitteen ja jonkin yhteyshenkilön nimen ja puhelinnumeron nettisivuilta luottamuksen herättämiseksi.

* Vanhaa tietoa

Suurta osaa sivustoja ei pidetä ajan tasalla. Vaikkei mikään muuttuisi, olisi virkistävää esittää asiat välillä erilailla. Tämä antaa tuoreuden tuntua. Toisaalta tyylissä pitäisi olla jotain vanhaa mukana, että kävijä tuntee edelleen olevansa samoilla, mutta uudistuneilla sivuilla. Täydelliset tyylin muutokset eivät yleensä ole hyvästä.

* Nopeus

Internet sivujen suunnittelu, toteutus ja markkinointi, web design, kotisivut, Internet myynti, online,  Internet markkinointi, business-to-business, asiakashankintaInternetsivut, jotka on ahdettu täyteen animaatioita, grafiikkaa ja suuria kuvia kestävät pitkään ladata. Vaikka tulos usein on taiteellinen, ei tämä juuri koskaan ole se mitä kävijä tuli hakemaan. Kävijä hakee tietoa. Kävijöillä on valinnanvaraa ja he valitsevat nopean sivuston mistä löytää sen mitä etsii, vaikkei ulkonäkö olisikaan yhtä henkeäsalpaava.

Toisin kuin moni sivunsuunnittelija luulee, sivuille ei juurikaan tule vierailijoita ihailemaan niiden näyttävää ulkoasua, vaan 97,5% kävijöistä tulee etsimään jotain verbaalista tietoa, tai sitten asiallista kuvaa/karttaa tuotteesta, palvelusta tai palveluntarjoajan sijainnista. Kun muistaa tämän, voi säästää paljon rahaa graafisessa suunnittelussa ja käyttää säästyneet varat sivujen sisällön ja markkinoinnin parantamiseen.

Useat suuret yritykset Suomessa ovat syyllistyneet tähän. Emme viitsi mainita nimiä, jokainen huomaa kun liikkuu netissä. Myös monimutkaiset sivut, kuten ulkomaiset hakukoneet voivat latautua todella nopeasti. Vertaa niiden nopeutta muutamiin suomalaisiin suurimpiin Internet-, tietotekniikka- ja mediayritysten sivujen nopeuteen.

Muita nettimarkkinointi näkökohtia

¿Kuka tahansa voi tehdä nettisivut?

Monet edellä mainitut epäkohdat voi välttää kun valitsee oikeat tekijät nettisivuilleen. Kuka tahansa voi suunnitella nettisivut, ja moni lukiolainen voi toteuttaa ne. Mutta tärkeintä onkin tehdä nopeasti sivut, jotka kommunikoivat potentiaaliselle asiakaskunnalle oikein eivätkä sorru kikkailuun.

Lukiolainen voi tehdä sinulle suppeat Internetsivut 200 EUR:lla, kokenut sivujen tekijä tekee melkein samanlaiset 1000 EUR:lla. Mutta niissä on suuri ero, kun lukee niitä POTENTIAALISEN ASIAKKAAN näkökulmasta.

Jotta osaa ottaa nettimarkkinointi-näkökulman huomioon, on sivujen tekijällä oltava kokemusta markkinoinnista, eikä vain luovasta suunnittelusta.

Tämä on yleistys, mutta sivujen toimivuus KÄVIJÄN näkökulmasta on niin tärkeä, että ylimääräiset eurot kannattaa yleensä uhrata, mikäli harjoitat liiketoimintaa. Jos et itse tiedä tarkkaan miten sivujen tulee toimia kävijän näkökulmasta oikein, osta sivut sellaiselta joka tietää ja jolla on liike-elämän kokemusta.

Esim. toimistopäällikkösi voi tehdä edellä mainitut sivut sinulle "ilmaiseksi", mutta koska ne eivät ole asiantuntijan tekemät, maksat menetettyinä tuloina tuon summan ehkä kerran kuukaudessa. Ja pahinta on ettet koskaan huomaa sitä. Ja päälle menetät toimistopäällikkösi käyttämän työajan.

Ovatko kalleimmat sivut parhaita nettimarkkinointi-näkökulmasta?

Käytäntö on osoittanut, että mainostoimisto voi ottaa melkein samoista sivuista 3000 EUR. Tämä on myös yleistys, mutta tällöin saat taiteellisen, näyttävän, yksilöllisen ilmeen ja joskus käyttäjäystävällisyyttä ja informaatiota on uhrattu tyylikkään ulkonäön vuoksi.

Usein taiteelliset ja visuaalisesti "iskevät" sivut eivät löydy hyvin internetin hakukoneista ja tämä käy yritykselle kalliiksi. Syy siihen miksi usein taiteellisesti korkeatasoiset sivut eivät menesty internetin hakukoneissa on varsin monitahoinen ja monen tekijän summa. Pääasiassa syy on, että internetin hakukoneet arvostavat tietoa ja informaatiota, ei taiteellista ulkoasua.

Asiakkaat etsivät selkeää sisältöä ja helposti löytyvää tietoa ja kaikki muu on toisarvoista. Tietenkin sivujen ei tule näyttää tökeröiltä, mutta se olisikin toinen ääripää.

Mieti mitä sivuista kannattaa maksaa ja haluatko maksaa taiteellisuudesta vai vain tarjota tiedot asiallisesti.

Halpa, edullinen vai kallis

Usein kuulee, että "minun veljenpoikani tekee nettisivuja, pyydän häntä tekemään".

Tehokkuuden ja toimivuuden uhraaminen halvimman vaihtoehdon valitsemisella on melkein aina lyhytnäköistä. Liike-elämän kokemusta omaava suunnittelija maksaa itsensä takaisin. Jos yrityksesi ei ole mainostoimisto, et toisaalta tarvitse trendikkäimpiä ja ainutlaatuisimpia sivuja, eli mitoita budjettisi todellisen tarpeen mukaan, kuten kaikessa muussakin.

Haluatko tietää lisää?

Tästä voit jättää tarjous- tai yhteydenottopyynnön.

Lisätietoja antaa

Kovan työruuhkan vuoksi emme valitettavasti pysty ottamaan uusia toimeksiantoja.

LINKIT:

Internetmarkkinointi
PÄÄSIVU:
Internet markkinointi tuo uusia asiakkaita:

Asiakashankintaa edullisimmillaan: Internet markkinointi. Potentiaaliset asiakkaasi liikkuvat internetissä ja käyttävät ilmaisia hakukoneita. Miten saat tämän asiakasvirran omille internetsivuillesi.
--- Internetmarkkinointi, lue lisää...


Lisää kävijöitä sivuillesi

Jos myyt puunsuoja-aineita, sivusi pitäisi löytyä hakutulosten kärjestä sanoilla "puunsuoja", "puunsuojaus" ja tietenkin myös "homeongelma". Muutenhan välttelet asiakkaitasi!
--- lue lisää...

Markkinointi ja mainonta internetissä

Jos et itse tee jotain tehokasta sivujesi markkinoimiseksi, ei niille TULE vierailijoita. Ei nyt, eikä tulevaisuudessa. Tutkimukset ja käytäntö ovat osoittaneet, että hakukoneiden kautta tehty markkinointi on kustannustehokkainta.
--- lue lisää...

Hakusanaoptimointi - asiakashankinta edullisimmillaan

Yhdysvalloissa Georgian osavaltion teknillinen korkeakoulu suoritti tutkimuksen siitä, miten ihmiset löytävät kaipaamansa Internet-sivut. Tutkituista 86% löysi etsimänsä hakukoneiden avulla.
--- lue lisää...


Internetmarkkinointia väärin - jokaisella alalla on sudenkuopat.

Internetmarkkinointi tuottaa oikein tehtynä loistavia tuloksia - väärin tehtynä se ei toimi.
--- lue lisää...


Lyhyt hakukoneopas - miten käytän internetin hakukoneita

Hakukoneita on tuhansia ympäri maailmaa. Mutta käytännössä niistä kannattaa käyttää vain muutamia.
--- lue lisää...


Hakukoneoptimointi / hakukonemarkkinointi - uusia asiakkaita internetistä

Hakukoneoptimointi on tehokasta mutta uutta ja siksi se tehdään usein väärin ja hyöty menetetään.
--- Hakukoneoptimointi, lue lisää...


Webdesign eli internet suunnittelu

Internetsivujen suunnittelu yrityksille jotka haluavat että sivut tuottavat enemmän kuin aiheuttavat kuluja
--- lue lisää...


Parhaat internet hakukoneet - miten löydän tietoa internetistä

Mikä on paras ja laajin hakukone? Mitä kannattaa käyttää?
--- lue lisää...

Internetsivujen suunnittelu

Web design suunnittelu oikein

Web-sivujen on tuotava lisää asiakkaita tai tuettava muuten keskeisesti asiakashankinnassa ja markkinoinnissa. Jos web-sivujesi tarkoitus ei ole asiakashankinta tai sen tukeminen, ei tämä artikkeli ole sinua varten.
--- lue lisää...


Internetsivujen suunnittelu ja markkinointi

Mitä tulee huomioida, että nettisivut tukevat liiketoimintaa tehokkaasti -- eikä tule satsattua sellaiseen, mikä ei tuota muuta kuin toiveunissa.
--- lue lisää...


"Netti markkinointi" ja suunnitteluvirheet

Jopa menestyvät Internet-yritykset kärsivät näistä sudenkuopista. Se rajoittaa heidän kykyään saada enemmän vierailijoita sivuilleen, pitää heitä kiinnostuneina jatkossa ja saamalla tuloja Internetin avulla.
--- lue lisää...


Nettimarkkinointi ja sivujen virheet (jatkoa)

Nettimarkkinointi ja yleisimmät kävijöiden kohtaamat negatiivisuudet
--- lue lisää...


Asiakashankinta LINKIT:
Koulutusvinkkejä:
Huumoria päivän kevennykseksi: vitsitOhjelmapalveluja:
Polttari-ohjelma ammattitaidolla ja vuokrataan pelejä

Takaisin ylös

Copyright © Uutistoimisto.com 1999-2004. Viimeksi päivitetty 06.03.2004 klo 18.00